Hoe ben ik bij Keto terecht gekomen

Door jarenlang vaak voor ongezonde voeding te kiezen, voorbereide gemakkelijke maaltijden te eten en met regelmaat fastfood op de menu te plaatsen, waren er heel wat kilo’s bijgekomen en kreeg ik de bijhorende gezondheidsklachten aan gewrichten en mijn maag, hartritmestoornissen, spierkrampen, nachtelijk zweten, ….Ik werd pré-diabeet en had last van stemmingswisselingen, slapeloosheid, gebrek aan energie, ….

Ik kon dus kiezen.

Of gewoon zo verder doen en me verder behelpen met medicatie en dus niets doen aan de oorzaak. Ik kon hopen dat het vanzelf in orde kwam met af en toe drastisch op dieet te gaan.
De weegschaal zakte bij elk nieuw dieet, maar steeg nadien weer onverbiddelijk naar nieuwe hoogtes.

Mijn energie piekte en daalde.
Bij elk nieuw dieet ging ik om de zoveel tijd weer binge en/of emo eet terwijl ik mezelf aanpraatte dat ik volgende maand ECHT ging beginnen.

Of ik startte op een verantwoorde manier.
Ik ben gaan spitten en graven.
Het was één grote puzzel, één grote zoektocht die me uiteindelijk bracht bij de eenvoud van keto.

Geïnspireerd door de vegetarische en bio-levensstijl van een vriendin kwam ik bij gezonde voeding zonder allerlei toevoegingen. Back to the basic. Genieten van het echte eten, zonder het gevoel te hebben op dieet te staan. Lekker eten, geen hongerlijden, geen snaai-momenten. Ik startte met het schrappen van alle granen, aardappelen, pasta’s en rijst. Ik at enkel nog volgens de echte clean keto met pure onbewerkte voeding, geen kant-en-klare zogenaamde keto of koolhydraatarme producten uit de winkels meer, geen snipperdag meer, …. Zo zette ik de verandering in gang en ontdekte ik al snel dat dromen van een gezond, energievol en slanker lichaam echt wel haalbaar was.

Afvallen met keto is dus meer dan een gevecht tegen de kilo’s. Het gaat om het volgen van een gezond leefpatroon, in combinatie met een andere manier van eten.
Geloof me, eigenlijk is keto echt heel eenvoudig van zodra je de basis mee hebt.

Ik kies er elke dag opnieuw voor om gezond en gevarieerd keto te eten.

Ik kies voor groenten (ook al bevatten ze wel koolhydraten) omdat ze zorgen voor een ‘bite’ in mijn mond, variatie op mijn bord, een gezond en voldaan gevoel en vooral omdat ze boordevol mineralen, vitaminen en elektrolyten zitten.

Ik kies voor voldoende eiwitten, omdat ik ga voor een maximaal spierbehoud, mooie nagels en weelderige haren.

Ik focus mij alle dagen opnieuw op mijn gezondheid, niet op dat cijfer op de weegschaal.
Ik focus mij op een goede fysieke conditie, een leuke broek, op de centimeters, ….
Ik vertrouw op het proces.
Het heeft me al heel wat lagere cijfers in kledingmaten opgeleverd. Zonder één dag hongerlijden. Zonder vreetbuien. Zonder spierverlies.

Mijn gewicht zakt niet langer. Ik ben waar ik naar toe wou. Ik volg een keto levensstijl zonder zorgen. Ik geniet van de gezonde pure voeding en het effect dat het heeft op mijn lichaam en geest.

Ben ik ervan overtuigd dat dit de enige juiste manier van gezond eten is? Natuurlijk niet.
Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.
Voor mij persoonlijk was dit echter de juiste weg.

Mijn passie voor gezonde voeding en de keto lifestyle wil ik graag met je delen en je helpen om je weg te vinden in je nieuwe manier van denken en eten.