Dirk

Ja, ik ben bevooroordeeld als echtgenoot. En eigenlijk ook niet: de liefde van de man gaat door de maag. Dus als het niet lekker is …

Volgens de arbeidsgeneesheer op het werk komt een man elk jaar 1 kg bij zodra hij de 40 gepasseerd is. Ik haat het als iemand gelijk heeft op zo’n onderwerp: jaar na jaar kwamen de kilo’s er effectief bij. En Corona deed er op één jaar tijd ineens 10kg bij (tja, de broodjes en desserts op het werk waren tijdelijk gratis als motivatie om te blijven werken (aangezien wij in de toeleveringsketen van de voedingsindustrie zitten).

Dus van “ja zo erg is het ook nog niet zo lang ik me er goed bij voel” plots naar “ok, dit is er over, wat nu?”. En nee, niet nog eens een dieet, had ik al genoeg geprobeerd. Eten wat je niet graag eet, te weinig, niet mogen knabbelen, … en nadien alles er gewoon terug bij.

Dus gevraagd aan mijn halve trouwboek wat we er aan konden doen. Ze is op Keto uitgekomen en dus deed ik maar mee. Ik eet braafjes wat de pot schaft. En daar gingen de kilo’s! Geen hongergevoel (eerder het omgekeerde soms), mogelijkheid tot knabbelen tussendoor, … alles wat je niet hebt bij een dieet. Nu bijna 2 jaar verder ben ik 33kg kwijt en 8 broeksmaten (dat is wel een nadeel aan Keto: je moet regelmatig alle kledij opnieuw aankopen!).

Tussendoor durfde ik al eens zondigen (spaghetti, friet, chocolade) maar met het herrekenen van de macro’s kwamen de kilo’s er niet terug bij. Nu bijna op mijn streefgewicht (nog 4kg te gaan) en dan mag ik terug meer koolhydraten dus dan is het zelfs geen zondigen meer.

Ik ben fan van Keto en mijn persoonlijke privé-coach.